Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Lola 🇬🇷 (Ter adoptie)

  • Naam: Lola
  • Leeftijd: ± 1 jr en 2 mnd
  • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
  • Maat: Middelmaat (geschat)De maten en gewichten bij deze pup zijn een schatting van de uiteindelijke maat, gebaseerd op de inschatting van de rescuer en de dierenarts.
  • Locatie: Griekenland FTS
  • Geboren: ± 22 juli 2023
  • Gevonden: ± 7 oktober 2023
  • Kan met andere honden: Ja
  • Kan met katten: Waarschijnlijk
  • Kan met kinderen: Ja
  • Gewicht: ± 20 kg (12-03-2024)

Hoe het nu gaat met Lola

26-09-2024
Lola! Aan de hoeveelheid foto’s van een bepaald hondje, tijdens een reis van een (of meerderen) van ons, kan je soms afmeten of zo’n hondje favoriet is. Op nummer 2 en niet ver verwijderd van Sparkles staat Lola! Lola is al heel lang favoriet, bij meerdere mensen en zelfs al een aantal keer gekozen. Lola heeft alleen geen mazzel en treft mensen die zich bedenken. Soms met hele goede reden en soms wat ondoordacht. Gelukkig heeft zij niets van dit alles door en leeft haar vrolijke leven op de Safe Haven. Lola is een van de weinige hondjes die echt geen hinder ondervindt van het shelter leven. Zij fladdert overal zo makkelijk doorheen en eigenlijk moeten we dat afkloppen. Lola doet het fantastisch met alle andere honden, is katten van het begin gewend (nu al een tijdje niet meer), is absoluut dol op mensen en bovendien is ze nieuwsgierig, leergierig en bloedmooi. Ze loopt graag een stukje met je aan de lijn en nog liever komt ze een stevige knuffelsessie halen. Lola staat op onze kakmakkelijk lijst. We kunnen haat in elke situatie plaatsen.

Lola's verhaal

Het begin:
Giannis en Nikos moesten naar Kyparissia naar de dierenarts. Ze werden gebeld want op de stoep van het gemeentehuis waren 2 pups van ca 2,5 maand oud achtergelaten. Giannis en Nikos moesten toch al naar de dierenarts en namen ze mee voor controle, de eerste vaccinatie, ontworming en anti-parasieten behandeling. De pups moesten mee naar de safe haven, want op straat blijven… het kan niet.

17-10-2023
De pupjes hebben de eerste tijd overleefd en tijdens ons verblijf in oktober, krijgen ze hun namen: Lola (V) en Dimi (M) Het zijn twee pittige pups! Ze vragen goed de aandacht, wanneer je langs het rennetje komt. Maar wat wil je, ze zitten gescheiden van de rest, maar zien wel alles aan hen voorbij komen. Ze groeien gestaag en zijn pups zoals ze horen te zijn.

08-11-2023
Dimi en Lola zijn beiden super geïnteresseerde pupjes. Vanuit hun bescherming (de ren die in de caravan area staat) bekeken ze alles nieuwsgierig en als ze er uit gehaald werden voor een knuffeltje, genoten ze van de aandacht. Na de quarantaine periode zijn Dimi en Lola zijn op 07-11 toegelaten in de caravan crew. De introductie ging natuurlijk prima en waar Dimi alle hondjes heel beleefd benadert, is Lola wel echt een wervelwindje. We zijn blij dat ze nu wat meer vrijheid hebben.

18-01-2024
Dimi en Lola zijn een natuurlijk onderdeel van de caravan crew geworden. Ze doen het geweldig met de hondjes daar, maar uiteindelijk zullen ze naar de kennels verdwijnen en zo ook wat meer uit het zicht, helaas. Gelukkig is dat nog niet nu en spelen ze er op los met de anderen en zijn ze heel vriendelijk met de bezoekers.

08-02-2024
Lola… zwijmelend vertelde onze Nick, die een paar daagjes op de safe haven kwam helpen, over haar. Hoe geweldig ze is, hoe verliefd hij op haar geworden is en hoe graag hij haar mee zou nemen naar huis. Ze volgde hem op de voet met wat hij deed; toen hij de kattenren aan het schoonmaken en opleuken was, was zij altijd dichtbij, aan de andere kant van het hek en het afscheid viel hem heel zwaar. Helaas heeft Nick op het moment niet de mogelijkheid haar te adopteren en met een zwaar gemoed namen ook wij afscheid van dit idee. Lola is dus zo fantastisch dat zij opvalt tussen alle nieuwe pups. Ze is rustig wanneer Nick bezig is, speels wanneer de rest ook wil spelen en aanhankelijk wanneer Nick gaat zitten. In elke situatie reageert ze gepast. Lola woont niet alleen in de caravan crew, maar mocht onlangs ook in de caravan slapen! Ze doet het heel netjes! Haar behoefte doet ze buiten, de kat laat ze met rust en de andere caravan members nemen haar op in de night shift 😉

13-03-2024
Allerliefste Lola mocht gisteren mee voor een ritje in de auto. Dat vond ze best interessant en ook een beetje spannend. Zomaar uit je gezellige ochtend routine gehaald worden en dan voor het eerst sinds??? in zo’n gevaarte gezet worden.. en wat gaat er dan gebeuren? Ze werd gesteriliseerd! Op 12-03-2024 woog ze 20 kilootjes. Ze heeft de operatie goed doorstaan en zoals te zien is op het filmpje, waar Giannis haar vanochtend komt wekken en naar zijn caravan begeleid, is ze al heel levendig, want ze had een beste bende gemaakt van de quarantainevan. Deze prachtige meid is vrolijk, levendig, blij, zoekt contact met de mensen en speelt met de honden, heeft lekker met Birgit aan de lijn gewandeld, is Whiskers de kat gewend (best een haaibaai die) en is gewoon het allerbeste maatje dat je je wensen kunt! Ze was al klaar voor de reis, maar nu hoeft een potentiele adoptant zich ook geen zorgen meer te maken over de sterilisatie.

14-05-2024
Lieve Lola steelt alle harten. Ook Workawayer Corinne is niet ongeschonden weggegaan. Lola is gewoon heel sociaal en lief en wil met iedereen knuffelen. Ook met die borstel graag, want dat voelt heel fijn. Lola is heel mensgericht en ondanks alle aanloop en alle nieuwe verzorgers, krijgt ze niet de aandacht die ze verdient. Lola is meer dan klaar voor een huisje… we weten alleen nog niet waar die staat.

05-06-2024
Lola is simpelweg het beste en mooiste meisje van de klas. Euh, van de shelter. Ze is geduldig en lief. Ze lacht altijd!!! Haal je haar aan, dan krijg je de mooiste smile, die echt op jou gericht is. Ze houdt van spelen met de andere hondjes, maar altijd op gepaste en beleefde manier. Wandelen vindt ze steeds leuker! Ze snuffelt graag rond, loopt in lekkere pas voorop en komt geregeld even terug hallo zeggen. Kortom Lola is absolute topper! Waarom Lola nog niet geadopteerd is, is ons echt een raadsel; zij is altijd heel mensgericht geweest en altijd een bolletje vrolijkheid. Met haar 20kg is ze ook niet erg groot en aangezien ze al bijna een jaar oud is, zal ze ook niet meer groeien. Lola is heel nieuwsgierig en we schatten in dat haar veel geleerd kan worden.

17-07-2024
Intussen is Lola al bijna een jaar en hoewel zij een van de liefst geziene, meest sociale hondjes van de safe haven is en er voor haar al meerdere malen een aanvraag geweest is, is het nooit tot een adoptie gekomen. Iedereen die haar ziet is helemaal weg van haar, of je nu op de safe haven werkt, of op visite bent. Ze is vrolijk en blij, speels en aanhankelijk. Ze kan met elk (nieuw en bekend) mens en ook met kinderen is ze super goed. Ze speelt met de andere hondjes (groot en klein) en is armpje door met haar broertje Dimi. Ook vindt ze het helemaal gezellig om meegenomen te worden aan de riem en een stukje te gaan wandelen. Lola heeft mazzel; zij is nooit achter de hekken van een kennel verdwenen, maar werd goed opgenomen in de roedel op het middenveld. Het is nooit onze bedoeling geweest daar honden te huizen en wanneer de aantallen zakken, zullen ook zij de kennels in verdwijnen, want uiteindelijk is dit het uitloop- / speelveld, maar voor nu heeft zij de ruimte en krijgt ze veel aandacht, omdat de verzorgers hier doorheen wandelen. Lola is een mysterie, omdat zij nog steeds niet haar eigen gouden mandje gevonden heeft.

30-08-2024
Lola… By far de liefste en sociaalste hond voor veel mensen die de FTS Safe Haven bezocht hebben. Met haar zachte karakter en prachtige verschijning, zou zij allang al in een gouden mandje moeten liggen. Zij heeft ook al meerdere malen interesse gehad en stond al met 1 been in het vliegtuig, maar toch ging het nooit door. Wij willen geloven dat dat is, omdat haar echte forever human haar nog niet gezien heeft. Maar we geloven ook dat het nu wel welletjes is 😉 Lola hoort niet op de safe haven, Lola hoort mensen blij te maken, kinderen te laten lachen, te ‘werken’ voor haar baasje, wanneer ze traint, te spelen met vriendjes en vriendinnetjes in de buurt, op doggy date te gaan, een eigen Instagram account te krijgen en vervolgens uit te rusten in haar gouden mand. Lola is ‘het meisje van de klas’ degene waarvan wij denken dat ze de meeste potentie heeft. ‘Wil haar echte baasje dan nu opstaan?’ En dan kunnen wij haar koffertje weer pakken: ‘op goed geluk’.

17-09-2024
Met zoveel hondjes die naar Nederland in de foster komen, is het bijna niet te geloven dat Lola daar niet tussen zit. Lola is echt het modelhondje!!! Even was zij gereserveerd. De mensen vonden het echter te spannend een hondje rechtstreeks vanuit Griekenland te adopteren en binnen een dag werd de adoptie afgeblazen. En daar zit ze dan weer… te wachten op haar gouden ticket. Het gouden hondje, wat duidelijk moet wachten, maar waarop? Op wie? Wij zijn er nog altijd van overtuigd dat de juiste mens het hondje op het juiste moment moet zien en dus verwachten we iemand met een hart van goud! Intussen weet Lola zelf natuurlijk helemaal van niets en leeft haar leven, zoals ze het kent. Zij weet niet hoe het anders zou kunnen en zij doet het eigenlijk ook wel heel prima op de safe haven. We herhalen nog maar een keer: Lola is het beste meisje van de klas; ze is aanhankelijk, lief, zonder opdringerig te zijn. Ze is lief met alle mensen (ook de kleinsten) en dieren. Ze heeft even met katten geleefd en verwachten daar geen problemen. Ze is speels, houdt van wandelen en aandacht en is af en toe nog hartstikke grappig ook. Ze is de liefste en sociaalste!!! Steelt u haar van de safe haven?

20-9-2024
Vandaag stond Lola in de spotlight op Facebook in de top-6-makkelijke-hondjes-post. Van veel honden is het ongelooflijk dat ze nog geen huisje hebben. Maar van deze 6 toppers is het echt niet te geloven. Dit zijn echt de aller-makkelijkste-6. Betekent dat dat er geen uitdaging zou kunnen zijn, wanneer de hondjes de reis gemaakt hebben? Absoluut niet! We weten van geen enkele hond precies hoe ze reageren, wanneer ze uit hun bekende, veilige situatie gehaald worden en zo iets heftigs als een reis moeten maken. We zijn er wel van overtuigd dat deze hondjes over een ontzettend grote veerkracht beschikken en met liefde en goede begeleiding (wanneer het toch zo is, dat ze een klap gekregen hebben van de reis) er sneller weer boven op kunnen komen.

Lola is een super lief meisje, die al diverse keren gekozen is, maar elke keer toch afgezegd werd. De meest sociale volgens velen. Leeft op het middenterrein en is altijd vrolijk, aanhankelijk en in voor een spelletje of een wandeling.

Virtuele adoptie status van Lola

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!