Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Sony 🇬🇷 (Ter adoptie)

Adoptiehond Sony op de safe haven in Griekenland
  • Naam: Sony (Sean)
  • Leeftijd: ± 3 jr en 3 mnd
  • Geslacht: Reu, nog ongecastreerdDieren ouder dan 1 worden altijd geholpen voordat ze gaan reizen.
  • Maat: Groot (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
  • Locatie: Griekenland FTS
  • Geboren: ± 1 juli 2021
  • Gevonden: ± 1 september 2021
  • Karakter: Vriendelijk naar mensen, speels, ondeugend, houdt van een knuffel
  • Kan met andere honden: Ja
  • Kan met katten: Ja
  • Kan met kinderen: Onbekend
  • Hoogte: ± 59 cm
  • Gewicht: ± 30 kg
  • Ras/type: Griekse herder mix

Hoe het nu gaat met Sony

11-10-2024
Werken op de FTS Safe Haven is vol uitdagingen en afleidingen. Kennel van de week moet toch die van Sony en Boubou zijn.

Bijna niet van elkaar te onderscheiden op de foto’s, maar ook niet in karakter, zijn deze broer en zus en samen het zonnetje van de safe haven; een dikke glimlach verschijnt op je gezicht, wanneer je hier moet zijn.

Na het vertrek van Zolt, was er geen duidelijke leider meer in de kennel. Vali (ook familie) begon met ‘om haar heen slaan’ en we begrepen eerst dat hierdoor Boubou uit de kennel geplaatst was. Achteraf bleek Vali verwijderd te zijn en bleken Sony en Boubou een gouden duo.

Eigenlijk valt niet goed te omschrijven wat er allemaal gebeurt, wanneer je bij ze bent; afgeleid door ontroering, kramp in je kaken van het lachen, berusting wanneer je niet verder kan… het komt allemaal voorbij.

Wanneer ze niet in je oor aan het likken zijn, je proberen om te duwen, geïnteresseerd zijn en daardoor gewoon voor je gaan staan, tegen je aan komen staan voor een kopkroel, over je kippengaas wandelen, terwijl je het net tegen het hek wil zetten, of een van de andere serieuze momenten grappig maken… dan zijn ze elkaar aan het uitdagen. Ze maken koprollen (in de mand) om elkaars aandacht te krijgen, dagen elkaar uit, of geven elkaar kopjes… ja! soms doet het gedrag van deze twee denken aan kattengedrag, zoals ze met hun hele lijf tegen het hek aan schurken of feromonen afgeven door kopjes te geven 😆
Zolt (familie en ex kennelgenoot) doet het werkelijk fantastisch in Nederland en wij wensen voor Sony en Boubou hetzelfde.

Sony's verhaal

Het begin:
Lieve, enthousiaste Sony (voorheen bekend als Sean) is een van ‘Sotiris’ pups. Sotiris (zo heet de loco burgemeester) belde Giannis om 9 pups tegelijk op te halen. 7 ervan kwamen van Vlachos beach en 1 daarvan is Sony.

Zo kwamen de pups op de safe haven bij Giannis en leefden ze daar los op het veld bij zijn huisje. Wanneer het regende, mochten ze in huis schuilen. De vrolijke, open pups bevonden zich altijd op het pad van Giannis. Niet angstig voor hem of zijn auto.

30-03-2022

De mooie pups zijn inmiddels uitgegroeid tot prachtige pubers. Ze hebben van kleins af aan bij Giannis in en rondom huis geleefd en zijn gewend aan huiselijke geluiden en klusjes. Ze zijn allemaal wel een klein beetje waaks: er komt nooit iemand op het erf en bij het huisje van Giannis en als er dus wel wat is, dan hebben ze geleerd van de roedel dat ze dat aan moeten geven. 

Onderling is inmiddels wel wat strijd; ze zitten allemaal vól in de puberteit en onderling wil er nog wel eens wat knallen! Vali, Vlacha en Zolt zijn daarbij de aanstichters, Mat en Serena delven duidelijk het onderspit met hun ongelooflijk lieve, zachte karakters. De overigen (Boubou, Dallas, Samira, Sony (Sean) en Nathan) doen soms mee, soms ook niet.

Van de vrijwilliger ter plaatse: “Sony is een lieve jongen. Springt graag tegen je aan en kopieert het gedrag van zijn grotere broer Zolt een beetje. Ze hebben beide dezelfde karakter eigenschappen. Hij is heel sociaal, lief naar andere honden, lief naar pups, speels en een tikkeltje ondeugend. Houdt van een knuffel en is ook wel een springer, maar dit kan afgeleerd worden natuurlijk!
Geen druktemaker, wel iemand die graag op de voorgrond staat. Is in de kennel rustig en maakt weinig lawaai.”

29-05-2022
Sony en de rest van de Sotiris pups zijn verhuisd naar de nieuwe FTS Safe Haven. Ze mogen soms lekker rennen op het middenstuk.

22-03-2023
Sony is stabiel in zijn karakter en in hoe hij is in de kennel. Hij is sociaal naar andere honden en mensen, rustig en soms een beetje ondeugend. Hij komt graag voor een knuffel.

11-2023
Sony is nog altijd een vrolijke, lieve jongen. De beste van de Vlachos, werd hij ooit door Giannis genoemd en dat is nog steeds zo. Tijdens ons bezoek in juni liet hij zich heerlijk borstelen (hij heeft ook echt een vacht wat een fijne borstelbeurt kan gebruiken) en tijdens het bezoek van Xavi (9jr) kwamen we er achter dat kinderen ook geen enkel probleem is voor deze stabiele jongen met zijn zachte karakter.

29-08-2024
Met het vertrek van broer Zolt (geadopteerd), is de balans even uit de kennel. Sony is een goedzakkie en hij had het even moeilijk. Zusje Boubou vond dat ze het gat op moest vullen en begon Vali een beetje te treiteren. Boubou is uit de kennel geplaatst bij Gordon en Zane, waar ze het weer heel gezellig heeft en de balans is weer teruggekomen in de kennel bij Sony. Hier is nu niemand meer de baas, het is er gewoon gezellig.

Sony komt lekker voor een knuffel, vindt mensen (ook de kleineren) en andere honden helemaal prima. Helemaal in het verleden heeft Sony met katjes geleefd en we denken dat hij dat nog steeds wel zou kunnen. Hij doorleeft zijn dagen prima, is een stabiele factor, maar is dat dan wat er voor hem is? Sony kan een eigen mens goed gebruiken, een mens die er altijd voor hem is en hem consequent de aandacht geeft die hij zo verdient.

 


Griekse herder

Als u voor deze hondjes valt, zorg dan dat u zich even verdiept in het ras ‘Poimenikos Hellenikos’ (Griekse Herder). Lees u in en wees op de hoogte van hun karakter. Griekse herders, gefokt om solitair een kudde vee te kunnen beschermen en hierin dus zelfstandig beslissingen te nemen, hebben een sterke eigen wil en zijn waaks en zorgzaam naar hun roedel. Hun baasje mag best sterk in zijn/haar schoenen staan. Griekse herders zijn doorgaans graag buiten en een tuin is dan ook een dikke pre.

Virtuele adoptie status van Sony

€ 0,00 van € 20,00

Helaas nog niet virtueel geadopteerd 😢.
Wilt u van een afstand bijdragen aan de verzorging? Klik hier en adopteer virtueel!