Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Archie 🇬🇷 (Ter adoptie)

  • Naam: Archie
  • Leeftijd: ± 2 jr en 3 mnd
  • Geslacht: Reu, gecastreerd
  • Maat: Middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
  • Locatie: Griekenland Foster
  • Geboren: ± 15 mei 2022
  • Gevonden: ± 1 november 2022
  • Bijzonderheden: Bij interesse in adoptie dient u naar Griekenland te komen voor een 14 daagse kennismakingsvakantie
  • Karakter: Sociaal, lief, knuffel, geïnteresseerd, speels, laat zich goed corrigeren
  • Kan met andere honden: Ja
  • Kan met katten: Ja
  • Kan met kinderen: Onbekend
  • Gewicht: ± 19,5 kg

Hoe het nu gaat met Archie

20-08-2024
Hoewel Archie volledig op zijn plekje is bij Foster Saskia (in Griekenland), gaan we toch verder op zoek naar een forever home voor hem.
Het is nooit de bedoeling geweest van Saskia om hem zo lang bij haar te hebben en altijd de bedoeling hem af te geven aan zijn echte baasjes.
Na een serieus gesprek deze week tussen Petra (die bij haar logeert) en Saskia, is er besloten toch verder op zoek te gaan; Archie is op dit moment 1 van 5 honden. De andere 4 zijn groot en allemaal hebben ze veel aandacht nodig. Archie verdient zijn eigen mensen.

Archie is een verschrikkelijk blije hond, die graag met mix(-je) Franky speelt en naar Elpida opkijkt voor begeleiding. Hij gaat graag mee op wandeling, heeft een goede recall bij loslopen in de velden en gaarden, maar kan ook goed in de wat meer bevolkte situaties. Hij is dol op mensen (en kinderen) en vindt visite super gezellig. Hij hecht erg aan vaste routine.

Kennismakingsvakantie in Griekenland

Archie gaat alleen naar het beste huisje. Saskia stelt dan ook voor dat de aspirant adoptanten naar haar huis in Griekenland komen, waar ze 1 a 2 weken in het gastenverblijf kunnen verblijven en kennis kunnen maken met Archie. Ze kunnen dan begeleid worden (zij is een level 2 deskundige opgeleid in de leer van Turid Rugaas) en natuurlijk ook volledig ontspannen bonden met Archie.

Ook nadat Archie geadopteerd is, blijft zij beschikbaar voor begeleiding, indien nodig. Indien nodig, want Archie is echt een hele brave jongen!

Archie's verhaal

Het begin:
Archie werd samen met zijn ‘broertje’ Zorro gedumpt, achtergelaten in de haven van Katakalo. Deze labradormix van toen nog geen 6 maandjes jong en 18,0 kilo was de eerste dag nog heel ontvankelijk naar de toeristen en liep samen met zijn broertje iedereen nog achterna. Maar na een paar dagen zag Saskia, die hen gevonden had, al verschil in hun houding. Ze hadden waarschijnlijk al vaker in die paar dagen mee mogen maken, dat niet iedere mens welgezind is naar de straathonden.
Ze vroeg ons om hulp, maar omdat de Safe Haven vol zat en er zelfs nog eigen honden overgebracht moeten worden, moesten wij nee zeggen. Saskia nam ze mee naar de dierenarts, liet Archie onderzoeken, testen, vaccineren, chippen en tegen parasieten behandelen. Daarna werd hij helaas weer teruggezet op de vindplaats.
Een paar dagen later kwam het bericht dat de honden nu weg moeten. Zij hadden tijdens het spelen de buitenvloerbedekking van de taverna gesloopt.
Als Saskia ze niet zou weghalen, zouden ze zeker verdwijnen.

Saskia heeft ze mee naar huis genomen, waar ze ’s nachts in het onderhuis geslapen hebben en overdag buiten in een kennel leefden. Het ging gelukkig goed met alle huishonden, inclusief de waakhond. Ze deden hun behoefte niet in huis of in de kennel, maar wachtten netjes tot ze er uit gehaald werden. Ze sliepen veel, wat niet gek is, want ze hadden veel te verwerken.

Archie is heel sociaal met andere honden. Hij is lief naar mensen en speels met Zorro.

01-11-2023: Update van de foster
Archie ❤️ ” Cute little fellow, toller Hund, what a nice pupper…”

Dit soort opmerkingen hoor ik van toeristen als we samen met Archie door een nabijgelegen vissershaventje wandelen.
Archie is nu 18 mnd oud maar heeft eigenlijk het eeuwige jonge honden uiterlijk met zijn prachtige koppie en innemende en voorzichtige manier van doen.
” Zijn mens” is zijn alles en er op uit gaan met hem is dan ook erg gezellig.
– auto rijden vindt hij heerlijk: lekker met zijn koppie uit het raam en zijn fluweelzachte oren laten flapperen in de wind ( met veiligheidsgordel uiteraard😉)
– hij is heerlijk nieuwsgierig en een echte snuffelaar die de tijd neemt om alles te onderzoeken…
-behalve in het drukkere Katakolo wandelen we ook vaak in de vrije natuur op de berg . Het is een heerlijke losloper die regelmatig incheckt en heel graag en vol enthousiasme weer bij je komt. Ook als de andere honden uit de roedel ” even” een eigen plan trekken. Archie blijft liever bij ” zijn mens” .
Bij terugkomst van de wandeling doet hij dan ook niets liever dan voldaan tegen je aan kruipen op de bank om heerlijk een dutje te doen…

Archie is zo’n lief , gevoelig droppie….en echt helemaal klaar voor zijn eigen liefdevolle gouden mandje.

28-11-2023
Archie is onveranderd vrolijk, een snuffelaar pur sang, knuffelig en rustig binnen in huis bij Saskia, speels met 1 van zijn roedelmaatjes (Franky) en juist heel rustig tegen roedelmaatje Tsipi en aanhankelijk met roedelmeisje Elpida.
Buiten snuffelt hij wat af. Hij houdt van een rustige omgeving. Als hij naar een drukkere omgeving is geweest moet hij echt even de tijd hebben om bij te komen.
Voor Archie zoeken we iemand die al een rustige roedelleider in huis heeft, een maatje voor Archie, een kalme hond, Ook in zijn nieuwe baasje mag kalmte niet ontbreken. Als een adoptant nog geen hond heeft, dan is het nodig voor Archie om een baasje te hebben wat heel veel tijd voor hem heeft. Archie is namelijk eigenlijk nooit alleen, maar altijd samen met zijn hondenmaatjes. Verder zien wij Archie in een landelijke omgeving wonen. Ergens waar er rust is en hij zijn goede neus veel en vaak kán en mág gebruiken. Archie is superloyaal naar zijn baasje en zal samen met jou graag in de natuur op pad gaan!

19-12-2023
Archie is nu 1,5 jaar en is volkomen op zijn gemak in en rond het huis van foster Saskia. Hij is geen heel drukke hond en is baasgericht. Hij houdt van honden in zijn roedel, waarbij hij vooral naar de meest rustige hond trekt. Buiten loopt hij los tijdens de wandeling (uiteraard is dit een voor hem bekende omgeving, heeeel rustig en altijd met dezelfde roedel). Hij heeft een enorm goede recall. Zelfs al zit er jachtinstinct in hem, hij luistert enorm goed naar Saskia. Dit is dus in principe iets wat bij zijn adoptanten ook bereikt kan worden met tijd. Archie is een enorme knuffel en ligt elke nacht dicht tegen Saskia aan.

Archie ophalen en kennismaken in Griekenland

Foster Saskia woont prachtig. Ze heeft een mooi gastenverblijf. Saskia heeft aangeboden dat degene die voor Archie wil gaan welkom is om hem in Griekenland op te komen halen. En dat niet alleen, maar een weekje in het gastenverblijf te logeren, om zo Archie goed te leren kennen en alles over hem te horen via Saskia zelf! Wat een mooi aanbod! Dit geldt uiteraard alleen voor diegene die eerst door onze uitgebreide adoptieprocedure is gekomen 😉

Virtuele adoptie status van Archie

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!