Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Serena 🇬🇷 (Ter adoptie)

  • Naam: Serena
  • Leeftijd: ± 3 jr en 3 mnd
  • Geslacht: Teef, gesteriliseerd
  • Maat: Grote middelmaat (geschat)Alle maten en gewichten zijn een schatting. Het betreft een gemiddelde van wat de hond zou moeten wegen, in de winter zijn onze hondjes altijd iets forser.
  • Locatie: Griekenland FTS
  • Geboren: ± 1 juli 2021
  • Gevonden: ± 1 september 2021
  • Karakter: Knuffelkont, houdt van aandacht, super karakter, de beste van het stel
  • Kan met andere honden: Ja
  • Kan met katten: Onbekend
  • Kan met kinderen: Onbekend
  • Hoogte: ± 54 cm
  • Gewicht: ± 25 kg
  • Ras/type: Griekse Herder (mix)

Hoe het nu gaat met Serena

10-10-2024
Daphna is op de Safe Haven en de tweede verrassing van deze trip moet toch Serena zijn. Zij was altijd al lief en op de foto’s van de anderen zagen we al hoe ongelooflijk mensgericht zij is.
Tijdens de werkzaamheden waren we lang in haar kennel; aan beide kanten zitten stevige jongens die hard in de hekken duiken. Karin en Jessica hadden 1 kant al onderhanden genomen en verstevigd, nu was de andere kant en het doek aan de beurt.
Serena interesseert die druktemakers trouwens helemaal niets. Zij heeft alleen oog voor de mensen én voor Sheppie.
Wát een ongelooflijke knuffelkont, wat een kusjesgever, wat een lieve helper. Als zij op haar rug gaat is dat voor belly rubs! Zij is zo lief! Wij gunnen haar de wereld… maar laten we beginnen met een lieve adoptant. Een die de tijd voor haar neemt en haar alles wil geven wat ze nodig heeft: liefde.
En haar overgewicht? Die is zij zo kwijt, als ze lekker gaat wandelen, want ze heeft energie genoeg.

Serena's verhaal

Het begin:
is er een van de zogenoemde ‘Sotiris pups’. In september 2021, werd Giannis gebeld door de loco burgemeester Sotiris. De vraag was of hij 9 pups wilde weghalen: 7 van Vlachhos beach, waaronder Serena, en 2 van Kalonero.

Zo kwamen de pups op de safe haven bij Giannis en leefden ze daar los op het veld bij zijn huisje. Wanneer het regende, mochten ze in huis schuilen. De vrolijke, open pups bevonden zich altijd op het pad van Giannis. Niet angstig voor hem of zijn auto.

30-03-2022

De mooie pups zijn inmiddels uitgegroeid tot prachtige pubers. Ze hebben van kleins af aan bij Giannis in en rondom huis geleefd en zijn gewend aan huiselijke geluiden en klusjes. Ze zijn allemaal wel een klein beetje waaks: er komt nooit iemand op het erf en bij het huisje van Giannis en als er dus wel wat is, dan hebben ze geleerd van de roedel dat ze dat aan moeten geven. 

Onderling is inmiddels wel wat strijd; ze zitten allemaal vól in de puberteit en onderling wil er nog wel eens wat knallen! Vali, Vlacha en Zolt zijn daarbij de aanstichters, Mat en Serena delven duidelijk het onderspit met hun ongelooflijk lieve, zachte karakters. De overigen (Boubou, Dallas, Samira, Sony (Sean) en Nathan) doen soms mee, soms ook niet.

29-05-2022
Serena en de rest van de Sotiris pups zijn verhuisd naar de nieuwe FTS Safe Haven. Ze mogen soms lekker rennen op het middenstuk.

10-2022
De vrijwilliger ter plaatse vertelt:
Giasou volgers!
Serena is een meisje van net over een jaar. Een flinke dame, rond de 25 kilo en een enorme lieverd. Ze is onlangs gesteriliseerd en doet het super goed in de roedel. Ze komt uit de Vlachos familie en haar broers en zussen zitten ook op de Safe Haven.
Serena is een echte knuffelkont en springt dan ook heel graag tegen je aan om aaitjes te ontvangen. Een druktemaker in gezelschap, maar kan ook heel rustig zijn als ze op haar zelf is. Ze heeft na haar sterilisatie heel even bij de caravan gewoond, maar ze zit nu weer in een kennel omdat ze wat snauwde naar de pups die hier rondlopen. Dit kwam waarschijnlijk door de operatie, ze is namelijk erg goed met alle honden hier op de Safe Haven. Onbekend is of ze met katten om kan gaan, door haar grootte willen we met haar namelijk niet de kattentest ondergaan. Serena is redelijk dominant en eist veel aandacht op, maar met de juiste begeleiding moet dit geen problemen opleveren.
Een zeer lieve dame, en mijn favo uit de Vlachos familie, die op zoek is naar haar forever home. Geef jij die?!

24-01-2024
Hoe kan het dat deze lieve meid geen updates en aandacht krijgt? Dat is heel verwonderlijk, want Serena is een van de liefste jongedames op de safe haven. Duidelijke favoriet van Karin, goed in knuffelen en kusjes geven en wanneer je haar kennel betreedt is het een feestje! Kinderen, vreemde, allemaal geen probleem, zolang je haar maar die knuffeltjes geeft, die ze zoooo graag wil.
Serena leeft samen met Shep. De ‘roedel’ is niet zo klein vanwege haar, maar omdat Shep andere reutjes niet zo leuk vindt… en reutjes zijn er toch het meest op de FTS Safe Haven. Ze kan goed met alle hondjes (en had ik al geschreven mensen?). Soms is ze een beetje fanatiek, maar altijd is het zonder ook maar een greintje kwaad.

16-08-2024
Beauty Serena, we zeggen het zo vaak: van binnen en van buiten prachtig.
Serena is een ontzettend lieve, zachtaardige jongedame, die het liefst heel dichtbij je wil zijn om wat liefde te ontvangen. Ze is goed in knuffelen en kusjes geven en niet overmatig druk of speels.
Ze leeft samen met Shep en Mira. Voor zover wij weten kan zij met alle hondjes, reu, teef, timide, speels, alles.
Ze kan ook met alle mensjes! Man, vrouw, kind, rustig en wat drukker.
Gezien haar aard denken we dat ze het ook heel prima gaat doen met spinnende vierpotige wezentjes.
Serena vindt gewoon alles leuk, als ze maar kan knuffelen.
Soms lijken Shep en zij een getrouwd stel. Het zou natuurlijk fantastisch zijn als we ze samen zouden kunnen plaatsen, maar begrijpen dat daar niet altijd ruimte voor is. We denken dat ze het prima zonder soortgenoot zal doen, maar leuker is met!

 


Griekse herder

Als u voor Serena valt, zorg dan dat u zich even verdiept in het ras ‘Poimenikos Hellenikos’ (Griekse Herder). Lees u in en wees op de hoogte van hun karakter. Griekse herders, gefokt om solitair een kudde vee te kunnen beschermen en hierin dus zelfstandig beslissingen te nemen, hebben een sterke eigen wil en zijn waaks en zorgzaam naar hun roedel. Hun baasje mag best sterk in zijn/haar schoenen staan. Griekse herders zijn doorgaans graag buiten en een tuin is dan ook een dikke pre.

Virtuele adoptie status van Serena

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!