Print pagina Naar adoptiedieren overzicht

Buddy 🇬🇷 (Ter adoptie)

  • Naam: Buddy
  • Leeftijd: ± 1 jr en 10 mnd
  • Geslacht: Reu, gecastreerd
  • Maat: Groot (geschat)De maten en gewichten bij deze pup zijn een schatting van de uiteindelijke maat, gebaseerd op de inschatting van de rescuer en de dierenarts.
  • Locatie: Griekenland FTS
  • Geboren: ± 12 december 2022
  • Gevonden: ± 27 maart 2023
  • Karakter: Open, speels mensgericht, houdt van knuffelen
  • Kan met andere honden: Ja
  • Kan met katten: Ja
  • Kan met kinderen: Ja
  • Gewicht: ± 30-35 kg (25-01-2024)

Hoe het nu gaat met Buddy

20-9-2024
Vandaag stond Buddy in de spotlight op Facebook in de top-6-makkelijke-hondjes-post. Van veel honden is het ongelooflijk dat ze nog geen huisje hebben. Maar van deze 6 toppers is het echt niet te geloven. Dit zijn echt de aller-makkelijkste-6. Betekent dat dat er geen uitdaging zou kunnen zijn, wanneer de hondjes de reis gemaakt hebben? Absoluut niet! We weten van geen enkele hond precies hoe ze reageren, wanneer ze uit hun bekende, veilige situatie gehaald worden en zo iets heftigs als een reis moeten maken. We zijn er wel van overtuigd dat deze hondjes over een ontzettend grote veerkracht beschikken en met liefde en goede begeleiding (wanneer het toch zo is, dat ze een klap gekregen hebben van de reis) er sneller weer boven op kunnen komen.

Buddy is een super hond, echt je beste maatje. Ongelooflijk mensgericht en zal altijd jou boven zichzelf stellen. Doet het fantastisch met alle mensen ongeacht leeftijd, geslacht of bekendheid. Hij is ook nog eens goed met honden en katten… niet met kippen. Buddy leeft in de caravan crew en komt geregeld binnen.

Buddy's verhaal

Het begin
Buddy, een pup van ongeveer 3,5 maand oud, achtergelaten aan een olijfboom aan een ketting… langs de weg. Giannis reed naar Kyparissia en langs de doorgaande weg bij Memi, zag hij deze kleine man aan een boom liggen. Natuurlijk kon hij er niet voorbij rijden en heeft hem meteen mee genomen naar de dierenarts. Hij ziet er goed uit. Heeft zijn eerste vaccinatie aldus meteen gekregen en is behandeld tegen endo- en exo- parasieten. Hij gaat mee…

28-03-2023
Buddy blijkt toch iets jonger dan in eerste instantie gedacht. Met zijn 3,5 maand en 12kg zal het waarschijnlijk een grote jongen worden. Zelden heeft Giannis meegemaakt dat een introductie zo goed ging. Hij loopt vanaf het eerste moment helemaal mee met te roedel en weet precies wat hij moet doen. Zo onstuimig als hij kan spelen met Jack en Carmen, zo voorzichtig is hij met de katjes Whiskers en Jacky.

03-04-2023
Er kwamen adoptanten voor een ‘grote hond, die een beetje waaks is’. Grote hoop dat er een volwassen hondje een baasje zou vinden, maar ze vielen helemaal hals over kop voor Buddy. De adoptanten wilden alleen niet dat Buddy gechipt werd en geregistreerd werd en zolang als zij dat niet zouden doen, zou Buddy niet mee gaan. Ze stemden overal mee in, maar uiteindelijk kwamen ze hem toch niet halen, want ze hadden ergens anders 3 pups gehaald, die niet geregistreerd hoefden (*dit is wettelijk verplicht in GR!)

02-05-2023
Buddy blijft een vat vol verrassingen. Niet voor wat betreft zijn gedrag, want ook Jessica en Lot, die in april de safe haven bezochten, werden als echte maatjes ontvangen. Het is een vrolijke, speelse pup, waarvan we de leeftijd maar niet goed kunnen inschatten. Aan de ene kant (gezien zijn pootjes en puppy spel) schatten we in als een pup van 5 maanden, aan de andere kant tilt hij al ruim een maand zijn pootje op bij het plassen en groeit hij niet zo hard als we zouden denken. Ook de dierenarts kon in maart niet goed zijn leeftijd inschatten. Dit vat vol verrassingen is dus ergens tussen de 5 en 7 maanden. Hij is speels en lief, goed met alle honden op de safe haven en met de katten in de caravan. Hij leeft in de caravan crew (deels in de caravan en op de binnenplaats/het speelveld).

15-05-2023
Op de vraag of Giannis nog wat nieuws kan vertellen over Buddy, krijgen we slechts het antwoord: “It’s the perfect adoption.”. Er valt blijkbaar echt niets meer over hem te vertellen, dus herhalen we het maar even: Buddy is goed met honden, mensen en katten. Hij is speels met de pups, speels respectvol met de katten, speels respectvol naar de volwassen honden, lief en sociaal naar mensen. Nog nooit ging een introductie in de roedel zo goed als bij Buddy. Wij zijn op zoek naar een gouden mand, voor deze gouden hond

08-06-2023
Buddy is op dit moment 1 van de weinige pups nog op de safe haven. Samen met Barry en Mark is hij de enige nog. Dat maakt de spoeling van gelijkgestemden wat dunnetjes. Onze Buddy is supervriendelijk voor mens en dier. Hij is mensgericht en nieuwsgierig. Een echte allemansvriend! Buddy is klaar voor adoptie!!

26-07-2023
Buddy, zo lyrisch als iedereen over hem was toen we hem introduceerden, zo stil is het op de chat over hem. Want we krijgen geen navragen over Buddy. Ondanks zijn inmiddels puber leeftijd, is hij heel stabiel en nog altijd een echte Buddy. Dat is hij overigens voor iedereen… mens, hond, kat… en op elke individu past hij zich aan. Buddy past bij alles en iedereen.

18-09-2023
Buddy is gecastreerd. In de auto vond hij natuurlijk heel spannend en helaas moest Buddy heel lang wachten bij de dierenarts voor hij eenmaal aan de beurt was. Toch bleef hij heel kalm en lief onder deze stress. Toen de familie van Jessica in augustus op de safe haven was, bleek wel wat voor allemansvriend Buddy is! Hij kon geen genoeg krijgen van de aandacht en knuffels en was het meest gecharmeerd van Lot. Een echte womanizer dit 😉 Ook spelen met de allerkleinsten (mensen en de volwassen honden) gaat hem prima af. Hij weegt nu 23 kilo en zal nog een klein beetje zwaarder worden.

20-10-2023
Tijdens het werkbezoek knuffelt Buddy met iedereen. Hij zoekt echter ook goed zijn rust op. Bovenop een tafel 😀 Je moet wat, als je echt even weg wil zijn van de rest. Het is best druk tussen de caravan crew… Hij is echt heel lief en zachtaardig.

23-01-2024
Giannis en wij snappen er niets van. Buddy is echt een buddy! Hij is knap, niet al te groot, maar vooral heel mensgericht. Iedereen die op de safe haven komt, wordt met liefde begroet en hij zeker bij Lotte (de dochter van Jessica) dikke favoriet. Hij doet het goed bij kinderen en volwassen en ook bij honden en katten! Hij ligt heel goed in de groep. Dus waarom wordt Buddy maar over het hoofd gezien? Hij is graag bij je, wil voor je ‘werken’, houdt van knuffelen. Zijn foto staat bij ‘gezelschapsdier’ in het woordenboek.

04-03-2024
Als 1 hond geniet van het bezoek van Workawayer Birgit, dan is het Buddy wel!!! Buddy is als een volleerde wandelaar aan de lijn. Hij gaat vaak mee als steun voor een ander hondje, wat het nog spannend vindt, of lekker alleen als er een heel stuk gelopen gaat worden. Birgit nam hem zelfs mee naar een terrasje in het nabij gelegen dorp en liet hem vervolgens wachten tot zij haar cappuccino op had. Volgens Birgit wachtte hij heel netjes. Wanneer ze langs de tuinen van de andere huizen in de buurt lopen en de waakhonden aanslaan, loopt hij rustig verder; hij blaft niet naar ze, maar negeert ze volkomen.

01-07-2024
Er is werkelijk niemand waar Buddy het niet mee kan vinden. In volgorde van belang voor Buddy: mens, hond, kat! Bekijk zijn foto’s en bedenk hoe goed hij het zou kunnen hebben bij zijn vaste mens.

29-07-2024
We kregen foto’s en filmpjes van de vrijdagmarkt in Dorio. Leuk! Buddy is mee, maar … Buddy is mee? Meestal zijn de ritjes met de auto, de uitjes, gereserveerd voor de ‘eigen honden’. Altijd zien we Roulis, Olivia, Thanassis… en alleen andere hondjes, wanneer ze naar de dierenarts moeten, of op speciaal verzoek van ons om te zien hoe ze reageren op een autoritje. Maar deze vrijdag was Buddy mee. Vraagtekens komen dan: heeft Giannis de hoop opgegeven op een adoptie voor Buddy en gaat hij hem als ‘een eigen hond’ beschouwen? Het is natuurlijk ook heel gek dat zo’n fijne, lieve, sociale, mensen- en hondenvriend, met ook nog eens een prachtig uiterlijk, niet gekozen is voor adoptie. Zijn verhaal, dat zo schrijnend aan een boom vastgebonden begon, mag toch niet eindigen op de safe haven? We gaan onverstoorbaar door met hem promoten; wij houden hoop op een gouden mandje! Want Buddy verdient het de onverdeelde aandacht te krijgen van zijn mens(-en).

19-09-2024
Buddy is echt een hondje, waarvan we niet begrijpen waarom hij nog op de safe haven is. Toegegeven… voor ons is het mega gezellig om Buddy in de caravan crew te hebben, want zonder dat hij het zelf weet, voedt hij ons met energie om weer verder te gaan. Buddy is een ontzettend vrolijke snuiter en ook echt een super mensgerichte hond. Hij zal er altijd voor je zijn en je steunen. Dat is mooi en moeilijk tegelijk, want is het niet zo dat wij er voor de hondjes moeten zijn? Buddy doet dit zonder nadenken; ben je leeg van het werk en de emoties die je overspoelen op de safe haven? No worries, Buddy coming in to give some love! Buddy is je allerbeste vriend, hij is écht je buddy. Hij is er gewoon… Hij is lief, aanhankelijk, wil ook graag zelf aandacht, goed met de honden en kat(ten) gewend. Buddy leeft in en om de caravan en is dus een soort van in huis leven gewend. Hij is goed aan de lijn. Zijn er dan helemaal geen negatieve dingen over Buddy te melden? Jawel!!! Hij kan niet bij kippen. Het is bekend dat hij achter de kippen van de buren aangaat, wanneer hij los meegenomen wordt naar de auto. Dat doen we dus maar niet meer (woepsie).

Virtuele adoptie status van Buddy

€ 7,5 van € 20,00

We ontvangen een bijdrage voor het voer!
Wilt u ook bijdragen? Lees meer over Virtuele Adoptie en vul het formulier in om mee te helpen!